2015. április 29., szerda

Az EU vakon áll a bemenekülők áradata előtt

Kopátsy Sándor                    PP                2015 04 24

Az EU vakon áll a bemenekülők áradata előtt

A napokban mintegy ezer Líbiából Olaszországba menekülő fulladt a tengerbe. Erre gyorsan összehívták a tagországok miniszterelnökeit, hogy döntsenek.
Már azok is nagyon buták, akik azt hiszik, lehet ebben a kérdésben érdemi döntést hozni. A miniszterelnökök tudatták, hogy a menekülteknek legfeljebb néhány százaléka fogadható be. Minden tízezerből mintegy 25. A többség számár otthon adjanak munkát, megélhetési lehetőséget. Ehhez ígértek is esetleg 100 millió eurót. Ez a valamit jelentő igénynek ezrede sem lenne. De azt kellene a brüsszeli jól fizetett bürokratáknak tudni, hogy az ezermilliárdok is inkább növelnék, mint csökkentenék az idevándorlók nyomását. Az ebben a kérdésben a döntéseket előkészítők feladatával megbízottak, hogy az emberiség kétharmada olyan nyomorban él, amiből nincs más kiút, mint a gazdagabbakhoz menekülés.
Ebben a kétharmadban évente 70 millióval nő a létszám. Azaz naponta 20 ezerrel. Ennek a növekménynek legfeljebb 1-2 százaléka olyan, akit érdemes volna befogadni, de ezt a menekülési módot választók között ilyen szinte nincsen. Ezzel sem lenne könnyű megbirkózni. De, ha ezt sikerülne a fejlett európai környezetben hasznosítani, a saját országokban sokkal nagyobb vesztséget jelentene a hiányuk.
Végre be kellene vallani, hogy az elmúlt száz évben mintegy hárommilliárd olyan emberrel lett nagyobb az emberiség létszáma, akik csak növelték a menthetetlen lemaradók táborát. Az emberiség ma is lényegesen jobban állna, és a jövője pedig összehasonlíthatatlanul jobban állna, ha ennyivel kevesebben lennénk. A tényhelyzet felmérése helyett az EU bölcs vezetői azt tanácsolják, hogy mindenki menjen haza, és mi tanácsot adunk, hogyan lehet számukra, hogyan lehet őket boldogítani.
Ezt a tanácsot azok adják, akik tönkretették a saját mediterrán tagországaikat, és most azokat szidják, akik csak a rövidtávú előnyöket látva, elfogadták a gödörbe vezető tanácsokat.
Most az EU tagországok miniszterelnökei tették meg a még ostobább ajánlatot a menekültek országainak, hogy teremtsenek a hazaküldött menekülteknek megfelelő életkörülményeket. Még szerencse, hogy ilyen tanácsokat nem adnak a saját egyre jobban lemaradó tagjaiknak. A magyar kormány is csak azt ígérte meg, hogy huszonöt éves munkanélkülijeiből egymilliónak 10 év alatt ad munkát.

Tudom, hogy az emberiség kétharmadának reménytelen jövőjét kimondani is bűn. Pedig elég volna, ha találnának egyetlen példát arra, hogy az elmúlt hatezer évben fennmaradhatott egyetlen olyan társadalom, amelyikben a lakosság évi 1-2 százalékkal gyarapodhatott. Azok szinte mindegyike így szaporodott volna, ha nem fokozzák a társadalmak a maguk és a versenytársaik halálozását. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése