2015. május 26., kedd

Az EU menekültek befogadása

Kopátsy Sándor                  PS                  2015 05 23

Az EU menekültek befogadása

Az EU eddig becsukta a szemét a világ túlnépesedése előtt. Most ébredt fel, hogy a menekültek milliárdjai közül néhány tízezren rájöttek arra, hogy az óriási többségük a legális befogadásra nem számíthat, olyan hajókkal jönnek, amelyeket a sorsára hagynak az embercsempészek, mert értéktelenek, és legálisan nem is használhatók, tehát legálisan vissza sem küldhetők. Ez a módszer ez év tavaszán indult be, és pár hét alatt átterjedt Délkelet Ázsiára is. Eddig csupán néhány ilyen bevándorló hajókkal néhány tízezer érkezett, és mintegy ezer a tengerbe fulladt, gyorsan felébredt az EU, és levette a szemére kötött kendőt. Ekkor derült ki, hogy ez nem segít, mert nem azért nem látták, mert bekötötték a szeműket, hanem a problémával szemben vakok.
Száz éve a világ népességének a szegényebb négyötöde tízszer gyorsabban szaporodik, mint amennyi számára a munkából való megélésre képesek az érintett országok. A 20. század küszöbén még a legostobább politikusok is belátták volna, hogy az ötszörösére nőtt létszámot az életterünk, a föld nem lesz képes eltartani. Ráadásul akkor, ha a létszám növekedése szinte kizárólag a szegény országokban történik.
A túlnépesedés tarthatatlanságát csak a kínai kommunisták ismerték fel, és 1990-ben erőszakkal korlátozták a gyermekvállalást. Kínában a világtörténelem legnagyobb sikerét hozta a túlnépesedés megfékezése. Ennek ellenére a liberális Nyugat ezen csak botránkozott.
A tudomány és technika vívmányai mellett a társadalomtudományok addig sem jutottak el, hogy felmérték volna, hogy hol, mekkora volna a lakosság optimális létszáma, és milyen sebességgel előnyös ennek az optimumnak a megközelítése. Véleményem szerint, még a fejlett társadalmak többsége is túlnépesedett, ha a túlnépesedést azzal mérjük, a társadalom mennyi embernek már nem képes a munkából való megélést biztosítani. A ritka kivétel, hogy néhány állam, mindenekelőtt az Egyedsült Államok, Kanada, Ausztrália és Új-Zéland elég fejlett és ritkán lakott ahhoz, hogy a jó munkaerő millióit fogadja be. A nagyon ritkán lakott Oroszország kultúrája kevéssé alkalmas arra, hogy térségén a lakosság mennyiségét lényegesen növelhesse. Véleményem szerint, Szibériát nem az oroszok, nem a kelet-európai kultúra, hanem a kínaiak, a kelet-ázsiai konfuciánusok fogják betelepíteni. Ezt elősegítheti majd a klímaváltozás, a felmelegedés, az Északi Jeges Tenger hajózhatósága.
Európa puritán országaiban a megindult lakosságcsökkenés és az elöregedés évente több százezer minőségi munkaerőt fog örömmel befogadni.
Ez azonban az elmaradt világ évente 70-100 milliós létszámnövekedéséhez viszonyítva is csak csepp lehet a tengerben. Jelenleg Dél-Ázsiában és Afrikában mintegy 2.000 millió ember menne boldogan a fejlett világba. Elsősorban Európa nyugati felébe, és a négy tengerentúli angolszász országba, ahol a befogadás maximuma évi néhány millió lehet. Jelenleg jelentős bevándorlás csak az Egyesült Államokban van, de oda a bevándorlók nagy többsége a latin-amerikai többlet megy.
A viszonylag alulnépesedett latin-amerikai országok nem lehetnek befogadók, mert a saját népszaporulatuk is messze meghaladja a munkahely teremtési kapacitásukat.
Az Egyesült Államok is többre menne, ha kívülről szelektálná a befogadottakat. Számára is sokkal előnyösebb volna a fejlett világból szelektálni a nagyon jókat, mint befogadni a képzetleneket a latin-amerikai országokból menekülőket. Ezek befogadása, és a feketék lassú asszimilálódása az oka annak, hogy a másik három volt angol gyarmat, Kanada, Új-Zéland és Ausztrália megelőzte az egy lakosra jutó mutatókkal.
A jelenkor siker országai a Távol-Keleten vannak. Ezek mindegyike ugyan a túlnépesedését megfékezte, de egyrészt eleve túlnépesedett, másrészt a kultúrájuk nem befogadó.
Az eleve nagyon túlnépesedett Dél-Ázsia, a Közel-Kelet és Afrika. A legnagyobb túlnépesedés a Szaharától félre lévő Afrikában történt. Ott az elmúlt 115 év alatt huszonötszörösére nőtt a lakosság száma.
Ha a brüsszeli bürokratáknak fogalmuk volna arról, hogy mennyi ember jönne a sokkal gazdagabb Európába, akkor nem bohóckodnának a kvótával, a politikai vagy a vallási üldözöttekkel, mert Európa nyugati felének a befogadó képességét a bevándorolni akarók egyetlen százaléka is messze meghaladja.
A még nagyobb ostobaság a bevándorolni akarókat darabra számolni. A szellemhajókon érkezőknek talán egyetlen százaléka hasznosítható.
Európa nyugati felében a gyenge képzettségű munkaerőből eleve felesleg van. A tartósan sem foglalkoztathatók a munkaképes korosztályok tízedét is meghaladják. Elég volna megnézni a képzetlen cigányok, arabok foglalkoztatási rátáját, hogy belássuk, Európa nélkülük gazdagabb lenne. Az ilyen minőségűek befogadása nemzetárulás. Ezeket ostobaság befogadni még akkor is, ha hazájukban vallásuk, fajuk okán üldözöttek.
A fentiekből az következik, hogy semmi értelme nincs az erkölcsre hivatkozásnak, mert, ha híre megy a befogadás lehetőségének, lavina indul el.

A Nyugat, mindenekelőtt az EU azzal foglalkozzon, hogyan lehet úrrá a saját problémáján, a gyenge minőségű saját munkaerejének foglalkoztatásán. Egyelőre még ennek érdekében sem történt egyetlen lépés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése