2015. szeptember 23., szerda

A szoclib pártok a Jobbik számára tolják a szelet

Kopátsy Sándor                 PP                   2015 09 20

A szoclib pártok a Jobbik számára tolják a szelet

A közel-keleti népvándorlás eleve a magyarság nacionalista szellemét erősítik. Erre a jó politikai reflexű Orbán Viktor azonnal ráérzett, és Európában szinte először jobb oldali politikával kezelte a bevándorlást. Ezzel igyekezett a Jobbik megerősödését fékezni. A szoclib pártok ismét rossz politikai stratégiát választottak, Orbán nacionalizmusát támadták. Úgy érezték Brüsszel és Németország menekültügyi politikájának a támogatása fog győzni.
Tévedtek, mert a magyar közvéleményt eleve nem lehet a liberális menekültügy liberális kezeléséről meggyőzni. Viselkedésükkel szinte szolgálatot tesznek tettek a Fidesznek, és még inkább legnagyobb politikai ellenfelüknek, a Jobbiknak. A következő választáson ugyan megszűnik a Fidesz kétharmados többsége, mert ehhez a körzetek 90 százalékának megnyerése volna szükséges, és ezt éppen a jobbik megerősödése fogja veszélyeztetni. A szoclib baloldal pedig még gyengébb lesz, mint most, mert a kerítés ügyben Orbán álláspontja nemcsak nálunk, de az EU külső határain is győzni fog.
Azon ugyan továbbra is vita marad, hogy indokolt-e a közel-keleti menekültek befogadása, de az egyértelművé válik, hogy ennek nem az idevándorlók fogadása a módja. Azt, hogy kiknek a befogadása előnyös nem itt, hanem a forrásuknál kell szelektálni. Az ide özönlők átlagos értéke negatív, az ott jól szelektáltaké pedig pozitív. A bevándorlók előtti nyitott kapu pedig társadalmi öngyilkosság.

Nem kell jóstehetség ahhoz, hogy a következő választáson erősödik a Jobbik és gyengébb lesz a szoclib oldal. Ez pedig a bevándorlás elleni védekezés elutasításának köszönhető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése