2016. március 18., péntek

Orbán Viktornak német díszpolgárság jár.

Kopátsy Sándor                 PP                   2016 03 08

Orbán Viktornak német díszpolgárság jár.

Törökország egy éve a bolondot járatja Németországgal. Kitalált egy tervet, az EU tagsága kikényszerítésére, amivel az EU közel tizenöt éve eteti, de amit mindig valami ürüggyel elodáznak. Egy éve még semmi reményét nem láttam annak, hogy Törökország valaha EU tag lehessen. Ugyanis minden józan év ellene szól.
Az egyetlen nem európai tagállam lenne. Isztanbul és néhány négyzetkilométer terület ugyan Európához tartozik, de az ország területének 99, lakosságának 90 százaléka Ázsiában van.
Az egyetlen nem keresztény lakosságú tagország lenne. A más vallást ugyan nem tartom kizáró oknak, de az egyértelmű, hogy Törökország mohamedán ország, a lakosság kultúrája nem az európai, hanem a közel-keleti kultúra szerves része.
Az egyetlen gyorsan szaporodó népességű EU tagország lenne. Az európai közvéleményben egyáltalán nem tudatosult, hogy az EU 28 tagországai között nincs jelentős túlnépesedő. Törökország lakosság azonban elviselhetetlenül gyorsan, évente 1.5 millióval növekszik. Érthetetlen, de az arab tavasz beindulásakor fel sem merült, hogy az olyan ország, ahol a lakosság növekedése százalékos, képtelen megoldani az új generációk foglalkoztatását. Márpedig minden közel-keleti ország lakossága 2-3 százalékkal gyarapodik. Ez eddig az olajban nagyon gazdag országokat kevésbé érintette, mert az óriási bányajáradék a növekvő lakosság eltartását képes volt megoldani. Ennek azonban most vége szakadt. Ha Törökország EU tag lenne, évente legalább 1 millió bevándorló jönne a gazdag Nyugat-Európába. Ezek azonban akkor nem bevándorlók, hanem EU belüli munkaerőmozgást jelentenének.
Törökország lenne az EU legnépesebb tagállama. Az EU jelenlegi válsága is abból fakad, hogy aránylag sok az olyan lényegesen szegényebb tagállama, amelyik képtelen az EU tagsággal járó pénzügyi fegyelem tartására. Törökország tagsága esetén a szegényebb tagországok tagdíját meghaladó támogatása közel a felére csökkenne.
Ezekből az okokból láttam úgy, hogy Törökország EU tagságának nincs semmi realitása.
Törökországot az a csapás, hogy kétmillió szír menekültet kellett befogadni, kiváló lehetőséghez jutatta arra, hogy kikényszerítse felvételét az EU-ba.
A Nyugat gazdag országai, élükön az Egyesült Államokkal, abba a naiv hitbe ringatták magukat, hogy a közel-keleti arab államokat is a nyugati típusú politikai demokráciára kényszeríthetik. Ennek érdekében a Nyugtat feldúlta a térség arab államait. Az eddig a kultúrájuknak megfelelő katonai, vagy papi diktatúrák egyre nagyobb anarchiába zuhantak. A Nyugat úgy kezelte a Közel-Kelet térségét, hogy tartós lehet az államszerkezet, ahogyan az első világháború után az Oszmán Birodalom romjain kialakították a volt gyarmattartók. Máig nem valljuk be, hogy a lakosság kultúrája, vallása és gazdasági szintje szempontjából természetes állam talán csupán Irán. De ez is elviselhetetlenül túlnépesedő. Még Törökországot is ilyen államnak lehet számítani, pedig annak csak a keleti tizede kurd, tehát etnikai és vallási tekintetben idegen etnikumú.
A legkevésbé szerves egység Irak és Szíria. Irak két egymással összeférhetetlen mohamedán felekezet és a keresztény kurdok közösen nem működtethető állama. Csak három külön állam formájában lehet majd egyszer működőképes. Szíria pedig a két mohamedán vallás közös állama, amiben ez a két felekezet olyan vegyesen él, hogy nem lesz könnyű két országgá osztani. Pedig egyetlen megoldás a kettéosztásuk lenne. Ezért aztán ez a két állam belső polgárháborúba, hatalmi anarchiába zuhant. Ez nyíltan Szíriában öt éve tucatnyi fegyveres erő közti öldöklésbe torkolt. Jelenleg Szíria lakosságának fele nem élhet ott ahol lakott, ahol a vagyona volt. A menekültek fele Szírián belül, a másik fele, mintegy 3 millióan Törökországban és Libanonban, menekülttáborokban él. Ehhez eddig e két ország minimális külső támogatást kapott.
Törökország évek óta eltart 2 millió szír menekültet. Ez évente sok milliárd eurónak megfelelő költséggel jár. Ehhez minimális ENSZ támogatást kapott. Az EU viszont közömbösen nézte.
Végül Törökország türelme elfogyott, és zseniális tervet szőtt azzal a céllal, hogy az EU tagságát kikényszeríthesse.
Törökországi felismerte, hogy a menekült tábor viszonyai között élőket a gazdag nyugat-európai országokba vándorlásra csábítja. Ezek vágyát elég volt minimálisan támogatni, mert gyorsan harapott rá Törökországban a feketegazdaság. A kivándorlási lehetőséget látva, a térség országiban a meneküli vágyók is örömmel megindultak. A Közel-Keleten legalább 100 millió lakos él olyan sanyarú életkörülmények között, és létbizonytalanságban, hogy szívesen élne akár munkanélküli segélyen is a gazdag nyugati demokráciákban.
Törökország hamar felismerte, hogy számára elegendő a közömbösség abban, hogy a szomszéd országokból menekülni akarók százezrei akadály nélkül beléphessenek az országba, és utazhassanak a Földközi Tenger partjaiig. Ott pedig Görögország se zavarják a görög szigetek csónakokon történő elérését. Arról a nyugati sajtó is alig tesz említést, hogy a menthetetlenül eladósodott Görögországnak jó alkalom a menekültáradat arra, hogy adóságának jelentős hányadát a gazdag nyugat-európai országok elengedjék. Azt ugyan nem állítom, hogy Görögország önerőből képes volna megállítani a menekültek partraszállását a szigeteken, de az tény, hogy ezek fegyvert jelentenek, a számára az adósság elengedési kérelmükhöz. Röviden, az évszázadok óta egymással ellentétes Törökországnak és Görögországnak most közös érdeke az EZ zsarolása.
Természetesen, 2015-ben az egymillió menekültnek az EU külső határához kerülése nem történhetett a török hatóságok jóindulata, és az ügynökök megfizetése nélkül. 2015-ben így sikerült egymillió menekültet az EU térségébe eljuttatni. Ezeknek ugyan csak harmada volt szír, de ez is jelentős megtakarítást jelentett a törökországi menekülttáborokban.
Németország és az EU neki táncoló apparátusa azonban szemet hunyt a felett, hogy a menekülteknek csak harmadát lehet szíreknek tekinteni, mivel a kétharmaduk más országokból érkező gazdasági menekült, akik csak Törökország szervezett támogatásával juthattak az EU határára. Azt a német és az EU illetékesek nem látták, vagy nem akarták látni, hogy Törökország át veri őket. Senki sem vetette fel, hogy a nem szír menekültek többsége útlevél nélkül özönlött Törökországba. Ha ugyanis Törökország vigyáz a saját határára, csupán 360 ezer szír menekült érkezett volna az EU-ba. Törökországnak, látva hogy félmilliónál több menekülni akaró, nagyrészt okmányok nélkül érkezett azzal a szándékkal az országba, hogy a szír menekültekhez csatlakozva juthasson Nyugat-Európába, elsősorban Németországba, elemi kötelessége lett volna erről az érintett országokat tájékoztatni. De a célországok a titkosszolgálatainak is tudni kellett volna arról, hogy a menekültek kétharmada nem szír és nem politikai üldözött. Ezek is hallgattak.
Törökország a sikerét látva egyre jobban elszemtelenedett. A tegnapi brüsszeli csúcsra már olyan javaslattal érkezett, hogy vállalja a nem szír menekültek visszafogadását akkor, ha a menedékérésüket két napon belül elutasítják. De az EU a visszaküldöttekkel azonos számú szír menekültet befogad Törökországból. Ez már olyan szemtelenség, amit csak a nagyon ostobák nem tekintenek sértésnek. Ehhez még azt fűzték hozzá, hogy Törökország lakossága nyártól kezdve vízummentesen utazhasson Európába, és tűzzék sürgősen napirendre Törökország EU tagságát.
Ezt a szemtelen átverést az EU minden tagországa elfogadta, csak Magyarország nevében Orbán Viktor vétózta meg.

Mivel járna Törökország EU tagsága.

A már a jelen formájában is bukásra ítélt EU a szír bevándorlókon felül kapna évente a vízummentesen már EU tagállam Törökországból minimálisan egymillió törököt is. Törökországnak ugyanis, a jóindulatú becslés szerint, évente egymillió új munkahelyet kell létesíteni ahhoz, hogy változatlan szinten tarthassa a foglalkoztatási rátáját. Ez azonban legfeljebb naiv állom. A törökországi munkabérek negyednyiek a németországiakhoz képest. Márpedig ott él kétmillió török, akik segíteni fognak a jó minőségű török munkaerő elhelyezésében. Az ugyanis általános szabály, hogy a szegényebb országokból annál könnyebb a gazdagokban elhelyezkedni, minél jobb a munkaerő minősége.
Azt itt nem is fejtegetem, hogyan írna száz év múlva a német történelem Merkel kancellár asszonyról, aki az okozója annak, hogy a német állam jelentős hányada azért lett török, és szír, mert neki 2015 tavaszán eszébe jutott, hogy behívja a szíriai menekülteket, és Törökországnak sikerült átverni Németország kancellárját.

Ha ezt az átverés zátonyra fut, ahhoz az első lépést Orbán Viktor tiltakozása jelentette. Ezért a német történelem, ha nem is lovas szobrot, de díszpolgárságot ad majd neki.

1 megjegyzés:

  1. Orbánnak nem német díszpolgárság, hanem Magyarországon a szegedi csillagban 40 év fegyház jár, tisztelt Kopátsy Úr!
    Esetleg mélyenszántóan elemezhetné viktorka ámokfutásának
    részleteit, különös tekintettel a korrupció,a demokrácia, az oktatás, és az eügy vonatkoztatásában, és ez nem vicc, mint ahogy a barátja mondta volt! Ha még futja az idejéből, akkor kitérhetne pár keresetlen szóval a "Kisvasút és stadion a kertem végében a gázszerelő haverommal" c. közpénzből előadott (bocs, finanszírozott ) tragikomédiára is!

    VálaszTörlés