2016. november 14., hétfő

A lengyel kormány meghátrált az abortusztörvény szigorításával.

Kopátsy Sándor                 PV                   2016 10 10

A lengyel kormány meghátrált az abortusztörvény szigorításával.

Váratlan öröm ért, mert az újságok hozták, hogy a lengyel kormány eleve szigorú abortusztörvényét szigorítani kell. Ezt azonban a buzgó katolikus nők is soknak tartották. Gyakran hivatkozom a lengyel példára. A lengyel klérus a mienkénél is konzervatívabb, tehát nem lepett meg, hogy nekik az enyhe szigorúság kevés. Ami nekik laza, az a lengyel nőknek szigorú. Nem is tartják be. Ezt bizonyítja, hogy a lengyel nők termékenysége, azaz gyermekvállalása is nagyon alacsony. Ez nem azt jelenti, hogy férjükkel nem élnek szexuális életet, hanem rendszeresen használnak fogamzásgátlót.
A Vatikán vezetői számára ezért hozom fel a lengyel példát. Azt egy érseknek, sőt a pápának is tudni kellene, hogy a házas nők életük során 5-6 szülést vállalnának, ha nem használnának fogamzásgátlót. Ezzel szemben a lengyel nők termékenyégi mutatója alig haladja mg a 2 szülést. Ráadásul minden európai országban a diplomás nők termékenységi mutatója 2 alatt van. Ehhez járul, hogy a diplomás nők házasságkötése a 30 évük közelében van. Eddig a korig pedig nem maradnak szüzek.
Tehát az abortusz törvény szigorítása ellen tüntető lengyel hölgyek ugyan vallásosak, a vallásuk üldözése ellen is tüntetnének, de nem feltétlenül szüzek.
Azt a katolikus vallás klérusának is illene tudni, hogy a hívek óriási többsége fogamzásgátlást használ. A többségük, ha a gyóntató papja megkérdezné, nem is tagadná, ha pedig meggyónja, akkor is tovább használja.

Krisztus ilyen papokat tartana farizeusoknak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése